Start 11 mei

Vrijdag 24 april 2020

Beste ouders/verzorgers en kinderen,

Afgelopen dagen hebben we hard gewerkt om een plan te maken voor de aankomende weken (tot 1 juni). Op 20 mei komt er vanuit de regering weer nieuwe richtlijnen.

Als school gaan we maximaal onderwijs geven binnen de mogelijkheden die er zijn. Als school kunnen wij helaas geen rekening houden met de broers en zussen op school. Hierin is het niet haalbaar om een passend rooster te maken. De regels die er gelden om het coronavirus niet te verspreiden blijven gelden. Sommige leraren blijven hierdoor vanuit huiswerken. Voor elke groep is er in de week een andere invulling. Er zijn dus verschillen tussen de groepen. We hebben keuzes moeten maken.

De belangrijkste punten vanuit de regering hebben we meegenomen in het plan.

• Alle kinderen in het basisonderwijs gaan vanaf 11 mei weer naar school.
  • Leerlingen in het reguliere basisonderwijs gaan voor de helft van de tijd naar school.
  • Scholen krijgen de ruimte om dit naar eigen inzicht in te vullen, mits per schooldag niet meer dan de helft van de leerlingen in het gebouw aanwezig is.
  • De leerlingen hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Het personeel in de school houdt wel 1,5 meter afstand van elkaar en houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van de leerlingen.
  • Leerlingen en personeelsleden met klachten blijven thuis.
  • We werken in kleinere groepen.
  • Afhankelijk van het aantal kinderen zullen wij groepen splitsen of samenvoegen.

Naast deze punten houden we ons aan het hygiëneprotocol wat afgelopen week met jullie is gedeeld.

De schooltijden blijven gelijk en hieronder kunt u lezen wanneer welke groepen op school les krijgt. Op de dagen dat kinderen niet op school zijn werken zij aan de opdrachten die zijn gegeven door de leerkrachten.  De kinderen die niet op school zijn volgen de lessen online. We verwachten van de kinderen dat ze ook het rooster volgen van de klas.

Ma

di

do

Vr

Groep 1

Groep 1

*Groep 3A/B

Groep 3A/B

Groep 4

*Groep 5A/B

Groep 5A/B

Groep 6

*Groep 7A

Groep 7A

*Groep 7B

Groep 8

*Groep 3A/B start de eerste week op dinsdag. Voor die maandag is er een opstartdag.

*groep 5A/B heeft de ene week maandag, woensdag, vrijdag school, de andere week dinsdag, donderdag.

*groep 7A heeft de ene week maandag, dinsdag, woensdag school, de andere week maandag en dinsdag

*Groep 7B heeft de ene week donderdag, vrijdag school, de andere week woensdag, donderdag, vrijdag.

Halen en brengen

Ouders mogen de kinderen brengen tot aan het hek van het schoolplein. We vertrouwen erop dat ouders buiten het hek rekening houden met de 1,5 meter afstand.

De kleuters worden via het raam van de kleuterklassen gebracht. Hiervoor komen speciale trappetjes. Er zullen elke dag leerkrachten op het schoolplein zijn om kinderen op te vangen en te begeleiden naar de klas.

Gym

Gym wordt in kleinere groepen gegeven, ook bij gym wordt er extra op hygiëne gelet.

Buitenspelen

We gaan in losse groepen op de verschillende pleinen buitenspelen. Er is hiervoor een speciaal rooster. Het buitenspelen en de lunch wordt verzorgd door de eigen leerkrachten.

Het werken met brood en spelen wordt tijdelijk stopgezet.

Contact

Leerkrachten zullen zoveel mogelijk afstand houden naar kinderen. Daarbij moet wel worden genoemd dat er uitzonderingen zijn. Denk aan kinderen die vallen of kleuters die hulp nodig hebben van een volwassenen.

Laptops/ Chromebooks

De laptops en Chromebooks mogen voorlopig nog thuis gebruikt worden.

Communicatie van de groepen

De leerkrachten zullen jullie op de hoogte houden over hoe er gewerkt gaat worden. Dit gebeurt via de schoolpraat-app, Teams, Whatsapp of Google classroom. Houd dit goed in de gaten.

Namens het team vriendelijke groet,

Susan en Stanley