KIES Kinderen in een scheiding

Maandag 17 juni 2019

KIES biedt Kinderen In Een Scheiding de kans om in een veilige omgeving te vertellen over wat zij meemaken nu hun ouders uit elkaar zijn. Kinderen kunnen hun gevoelens en ervaringen met elkaar delen. Doordat alle groepsgenoten hetzelfde meemaken, merken kinderen dat zij niet de enigen zijn in een scheidingssituatie. Vaak hebben zij vragen, zorgen en wensen. Bij KIES kunnen kinderen ongestoord praten en vertellen, zonder rekening hoeven te houden met de gevoelens van hun ouders.

Kort of lang geleden uit elkaar? Dit maakt niet uit, KIES is een laagdrempelige training voor alle kinderen die een scheiding van hun ouders meegemaakt hebben of op dit moment meemaken. Na KIES voelen kinderen zich zichtbaar opgelucht en gesterkt in het omgaan met de veranderingen in hun thuissituatie. Zij kunnen gemakkelijker hun eigen plek vinden binnen de nieuwe situatie en aangeven wat zij nodig hebben. Ook kunnen prestaties op school verbeteren.

In de week van 2 september start er een KIES training op de Huizingaschool voor kinderen van groep 4 t/m groep 8. KIES vindt plaats tijdens schooltijd. Het zijn 7 wekelijkse bijeenkomsten. Maximaal 8 kinderen kunnen deelnemen aan KIES. Broertjes en zusjes kunnen samen in de KIES groep. Inschrijven kan tot uiterlijk 5 juli. Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt uw kind aanmelden middels het deelnameformulier. Indien u hulp wenst met het invullen van het formulier, dan kunt u zich wenden tot de Ouder -en kindadviseur van uw school of de Intern Begeleider. U kunt het formulier ook digitaal invullen op de website kiesamsterdam.nl. Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met KIES-coach Saskia Klein (info@kiesamsterdam.nl). Meer over KIES is ook te lezen op de website kiesamsterdam.nl en kiesvoorhetkind.nl.