Schaken meester Jorge

Schaken meester Jorge

Zondag 23 februari 2020

Schaken! 

Jullie weten hoe gek ik ben op sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder! Maar… persoonlijk ken ik maar weinig dingen waarbij ik zoveel concentratie, betrokkenheid, slimheid en plezier zie als bij schaken. Van jong tot oud. Van kleuter tot opa of oma. Iedereen kan het leren. En het elkaar leren! 

Ik droom er al heel lang van dat er meer geschaakt gaat worden op de Huizingaschool, maar ook dat we ons met elkaar gaan meten, maar ook met bijvoorbeeld andere scholen. Toernooien, maar vooral voor het plezier en overal… 

In de klas, in de hal, op het schoolplein, op de grond, op de klimberg, thuis, onder de tafel, op de tafel, overal. 

Dit jaar doe ik mee met het waaghalsproject. Inspirerend en leuk, met allemaal juffen en meester die hun droom even mogen volgen. En er is daardoor geld gekomen om schaakspullen te mogen kopen. 

Zo gauw het reuzenbord met reuzenstukken en de extra borden met schaakklokken er zijn ga ik verschillende initiatieven nemen. 

Hou daarvoor de inschrijflijsten in de hal in de gaten! 

  1. Ik wil graag met vaders schaken, omdat ik nog steeds vind dat vaders heel belangrijk zijn en nog meer in de school kunnen komen. De uitnodiging voor een vaderschaakavond komt als eerste in de hal te hangen. 
  1. Elke klas moet de kans krijgen te schaken, dus elke klas van onze school krijgt zijn/haar eigen nieuwe schaakbord en stukken. Aan de juf of meester van die klas wanneer daar tijd voor is.  
  1. Net zoals bij de fantastische voorleeswedstrijd komt er uiteindelijk een toernooi en uiteraard een beker voor de winnaar van onze school. De beste schaker uit iedere klas zal zijn/haar klas vertegenwoordigen. 
  1. Als ik door droom zullen aan het einde van het jaar of volgend jaar de beste schakers wellicht tegen andere scholen gaan schaken. 

Grote groet, meester Jorge.  

 

 


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl