weeknieuws 2-6 maart

Zondag 1 maart 2020

Beste ouders/verzorgers en kinderen,

Een drukke week achter de rug voor het team met het schrijven van alle rapporten. Mooi om te zien hoe vrijdag kinderen trots hun rapport tonen aan anderen. Deze week staat in het teken van de rapportgesprekken. We missen nog veel namen op de intekenlijsten en hopen dat maandag ouders zich nog opgeven. Mocht u niet kunnen op de aangegeven tijden neem dan contact op met de ouders.

Bij een aantal ouders is er nog zorg over de school. Alle klassen zijn bezet en er zijn extra handen zowel bij leerkrachten als ondersteuning. Hierdoor kunnen we kinderen meer ondersteuning geven en is er rust bij het team.

Hoe gaat de school om met het coranavirus?

Het coronavirus, dat ontstaan is in China, is inmiddels ook in Nederland geconstateerd. Het roept natuurlijk de vraag op wat scholen nu moeten doen. Overal duikt informatie op over het virus. Die informatie is niet altijd hetzelfde. Om onduidelijkheid, indianenverhalen en onrust te voorkomen, neemt ons schoolbestuur het advies van de PO-raad over om uitsluitend de informatie en richtlijnen op de website van het RIVM als bron te gebruiken.

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Het coronavirus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. Volgens het RIVM is het mogelijk dat een persoon besmet is met het coronavirus als de persoon koorts heeft, hoest en kortademig is. In dat geval moet direct telefonisch contact gelegd worden met de huisarts voor een diagnose.

Koorts bij kinderen, ouders en teamleden

Kinderen, ouders en teamleden die ziek zijn en koorts hebben worden verzocht contact op te nemen met de huisarts en niet naar school te komen. Na diagnose mag iemand weer naar school, als deze niet besmet is.

Nu er het virus ook in Nederland is geconstateerd worden de volgende adviezen gegeven:

• Zorg dat leerlingen en personeelsleden vaker handen wassen met zeep (of ontsmettingsgel) en stromend water dan gangbaar is (gangbaar is handen wassen voor een maaltijd, voor het bereiden van voedsel, na het toilet en als de handen zichtbaar vuil zijn);
  • Geef instructie om in de elleboog te hoesten;
  • Zorg dat in school alleen papieren zakdoekjes gebruikt worden.

Handen geven en elkaar aanraken
Mensen die geen symptomen vertonen kunnen elkaar gewoon een hand geven en elkaar aanraken. Personen aanraken die de symptomen hebben die bij het coronavirus horen, verhoogt kans op besmetting. Aangeraden wordt om dan minimaal 1 meter afstand tot die persoon aan te houden. Leerlingen, ouders en personeelsleden moeten dan zo snel mogelijk naar huis en de huisarts moet gebeld worden.

Voor meer info, raadpleeg de website van het RIVM: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/infectieziekten/nederlandse-aanpak-nieuw-coronavirus

Aankomende week

Maandag 2 maart

Geen bijzonderheden start rapportgesprekken

Woensdag 4 maart

11.15u podium voor het jonge kind

11.45u podium oudere kind

10.00u Afscheid Emine van de kinderen van groep 1/2D. Ouders kunnen ook om 12.15u van Emine afscheid nemen.

De onderwijsassistent van juf Ike/Charlotte heeft ervoor gekozen om meer op basisschool de Toekomst te gaan werken. Emine zal woensdag afscheid nemen van het team en de kinderen. We gaan opzoek naar een nieuwe onderwijsassitent.

Vrijdag 6 maart

In de middag dansoptreden in de gymzaal, de exacte tijd wordt nog gecommuniceerd.

Iedereen veel succes met de rapportgesprekken en een mooie week.

Groet Susan