weeknieuws 23-27 maart

Zondag 22 maart 2020

Beste ouders/verzorgers en kinderen,

We moeten afstand houden en we moeten elkaar vasthouden. We moeten ziek worden om anderen gezond te houden. We moeten doorwerken terwijl alles langzaam tot stilstand komt. Het zijn, om het zacht uit te drukken, verwarrende tijden.

De opgaven waar we voor staan is groot, en we moeten dit echt samen doen. Gelukkig zie ik dit op school en rond de school ook gebeuren. Complimenten voor de ouders die elkaar ondersteunen en elkaars kinderen opvangen. Mocht het opvangen niet gaan, de school is vijf dagen open. Ook als u geen vitaal beroep heeft en moeilijk zit schroom niet om met school te bellen. U kunt ook contact opnemen met noodopvang@impuls.nl. De stad Amsterdam zorgt samen met scholen en kinderopvang voor opvang.

Het team heeft afgelopen week hard gewerkt om het thuisonderwijs voor de kinderen gereed te maken. Voor alle groepen is dit nu gestart. Aankomende week gaan we dit weer verder verbeteren. We leren van elkaar en ook wordt er steeds meer beschikbaar gesteld.

Afgelopen week hebben we 69 laptops meegegeven zodat kinderen thuis kunnen werken. We hebben begrepen dat een aantal kinderen nog geen laptop hebben. Er zijn er nog een paar beschikbaar op school. Er wordt ook door het ministerie, gemeente en andere externe partijen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alle kinderen kunnen beschikken over een laptop. Mocht uw kind nog geen laptop hebben meldt dit dan bij de leerkracht. Zo ook met internet, mocht u thuis geen internet hebben laat het ons weten. De gemeente stelt voor elke leerling in Amsterdam internet beschikbaar.

Zoals ik al schreef worden er mensen ziek, zo ook in ons team. Bij juf Dursine is waarschijnlijk het corona-virus vastgesteld. Zij is erg ziek en namens het team wensen we haar en haar gezin heel veel sterkte. Voor juf Ine is het haar laatste week op de Huizingaschool. Een zeer bizarre week, één omdat het niet mogelijk is om afscheid te nemen van de kinderen maar dat doen we met de hele school op een later moment. Twee omdat ze op dit moment ook ziek is, al is hier geen corona vastgesteld. Ook Ine wensen we haar en haar gezin heel veel sterkte!! Juf Loes is al wel gestart en is met de kinderen van groep 7 aan het werk.

Het zijn bizarre tijden en het geeft ook angst, zeker als mensen om ons heen ziek worden. Laten we niet vanuit angst gaan handelen maar zoveel mogelijk verstandig en met liefde en aandacht.

Namens het team een liefdevolle groet,

Susan