Weeknieuws 7A

Vrijdag 15 mei 2020

Beste ouders/verzorgers,

Start

We hebben een goede start met de kinderen gehad. Het was fijn om de kinderen weer op school te zien. Ze waren erg enthousiast en gemotiveerd, mooi om te zien!

Schooldagen

Aankomende week hebben de kinderen op de maandag en dinsdag les op school. Op de woensdag, krijgen zij thuis online les. Donderdag en vrijdag is het Hemelvaart en zijn de kinderen vrij.

Actieve houding

Het is belangrijk dat de kinderen ook met het thuis online werken een actieve houding aannemen. We zien dat de kinderen in hun pyjama les volgen of half liggend in bed. Ook merken we dat de kinderen snel afgeleid raken. Het is een belangrijk leerjaar voor de kinderen en dus extra belangrijk dat zij de instructies geconcentreerd kunnen volgen.

Absentie

Afgelopen week zijn we niet streng geweest met het afnemen van de absentie, hier zal verandering in komen. We zien dat de kinderen vooral met het thuis online werken regelmatig te laat komen. Het is belangrijk dat de kinderen op tijd zijn voor elke les, anders missen zij de uitleg. Er is geen mogelijkheid om de uitleg op een later moment in te halen. Afwezigheid bij thuisonderwijs wordt ook bij de leerplicht gemeld.

Schooltijden thuisonderwijs

Voor het online thuis werken geldt dezelfde schooltijden, namelijk van 8.30 uur t/m 14.30 uur.

Zelfstandig werken

Het is mooi om te zien hoe de zelfstandigheid van de kinderen gegroeid is. Vanaf aankomende week gaan de kinderen ook werken met een weektaak. In de weektaak staat precies wat de kinderen af moeten hebben per dag. Het zou fijn zijn als de ouders elke dag kort kunnen evalueren met de kinderen.

Kinderen buiten lesdagen op school

We zien dat er kinderen van 7A zonder overleg op school komen buiten hun lesdagen om. Dit is niet de bedoeling. Deze kinderen geven aan dat zij toestemming hebben gekregen van de leerkracht, wat niet klopt! Wij vragen u om altijd contact op te nemen met de leerkracht.

Bij vragen en onduidelijkheden kunnen jullie altijd contact opnemen met de leerkracht.

We wensen jullie een fijn weekend !

Liefs,

Juf Rofayda en juf Loes