weeknieuws 28sept - 2 okt

Zondag 27 september 2020

Beste ouders/verzorgers,

Afgelopen week was de week tegen pesten. We zijn gestart met zero tollerance beleid tegen grens overschrijdend gedrag. We merken het effect gedurende de week. Kinderen waren meer alert en in de klas werd er gesproken over hoe kinderen met elkaar omgaan. Op de eerste dag hebben we 16 ouders gebeld en aan het einde van de week 6. Sommige ouders willen meer weten over de situatie. Wij bellen hier niet om. We willen dat kinderen geen grensoverschrijdend gedrag vertonen, ook wanneer ze dit van een ander hebben ervaren. Op school leren we kinderen om hier op een andere manier op te reageren. Door weg te lopen, stop hou op te zeggen, naar de leerkracht te gaan of het te negeren. In het gesprek met kinderen praten we over de grens. Wat is het verschil tussen stoeien en vechten, tussen plagen of treiteren of tussen een duw of een stoot.

Aankomende week staat in het teken van de Kinderenboekenweek die we aanstaande maandag starten met een voorstelling van meneer B. Op woensdag is de officiële opening en komen alle teamleden als een persoon in het verleden naar school.

Het is goed om ook thuis extra aandacht te hebben voor het thema EN TOEN en samen te lezen met uw kind(eren).

of https://www.youtube.com/watch?v=e1X1D48H8uM

Karima en Brechtje

Juf Karima is nog erg ziek. Meester Soufiane geeft de hele week les aan de groep.

Helaas gaat juf Brechtje ons per 1 oktober verlaten. De groep zal worden opgevangen door juf Zainab en juf Fatima .We zoeken voor na de herfstvakantie nog passende vervanging en hopen hier u voor de vakantie over te kunnen informeren.

Aankomende week

Maandag 28 september

Optreden van Meester B. Meester B brengt ons elk jaar een bezoek met een prachtige voorstelling.

Woensdag 30 september

Officiële start van de Kinderboekenweek. Alle kinderen mogen hun favoriete boek mee naar school nemen.

Vrijdag 2 oktober

Groep 7 gaat op bliksem stage.

Fijne week namens het team.

Groet Susan