testbeleid kinderen onder de 12 jaar

Maandag 4 januari 2021

Beste ouders/verzorgers,

De rijksoverheid heeft het advies van het OMT overgenomen om voortaan ook kinderen onder de 12 jaar te laten testen bij klachten. Dit advies geldt bij een of meerdere van de onderstaande klachten:

• Koorts (vanaf 38 graden Celsius)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Verhoging (tot 38 graden Celsius)
  • Plotseling verlies van reuk, smaak of beide (zonder neusverstopping)

Het kabinet zal volgende week met meer informatie komen over de praktische uitwerking van dit advies. Voor dit moment is dit een aanscherping van het eerdere beleid.

Dit betekent dat wanneer uw kind een van deze klachten heeft, het niet naar de nood/crisisopvang kan komen. Dus ook bij een neusverkoudheid mag uw kind niet komen. Voor een ieders gezondheid vragen wij u hier uw kind op te controleren, voordat het het huis verlaat. Op school doen wij dat uiteraard ook. Na een negatieve test of nadat de klachten weer helemaal over zijn, is uw kind weer welkom.

Mochten de maatregelen de komende weken veranderen, dan zullen we u daarover zo spoedig mogelijk informeren.

Wij gaan ons best doen om er – ondanks alle maatregelen - weer een mooie periode van te maken. Blijf gezond en alle het beste gewenst voor dit nieuwe jaar!