aandacht voor Squid game

aandacht voor Squid game

Donderdag 14 oktober 2021

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Wij merken met name in de bovenbouw (gr 6-8) maar soms ook in de middenbouw (gr 3-5), dat de Netflix serie Squid Game erg populair is. Ongewild verschijnen er tegelijkertijd beelden van deze serie ook op Tik-tok, instagram, youtube en Roblox. Wij willen u langs deze weg toch voor het een en ander waarschuwen. 

In de serie spelen 400 mensen (acteurs) met schulden om een grote pot met geld. Daarvoor moeten ze kinderspelletjes doen. Mensen die verliezen worden op een vrij brute manier vermoord. De serie is voor 16 jaar en ouder, maar veel van onze leerlingen kijken de serie ook of volgen het op ander social media. In het buitenland heeft het naspelen van de serie al voor problemen gezorgd. Experts zijn het er over eens dat de gewelddadige serie niet goed is voor jonge kijkers. Kinderen onder de 16 kunnen moeilijker inschatten wat normaal is en wat niet en zijn zeer beïnvloedbaar. 

Kinderen komen waarschijnlijk in aanraking met de serie Squid Game. Belangrijk is dat ouders uitleggen waarom het niet goed is om naar de serie te kijken. Zelfs als ze het daarna stiekem doen, kijken ze toch op een andere manier naar de serie. Belangrijk is wel dat kinderen het gevoel hebben dat ze er over kunnen praten met ouder(s) of verzorger(s).

In de link hieronder kunt u iets meer lezen over de serie en wat experts er over zeggen. Hopelijk hebben wij u voldoende geïnformeerd.

Is het erg dat kinderen naar gewelddadige series als Squid Game kijken en kan je het voorkomen? 'Ga erover in gesprek' - EenVandaag (avrotros.nl)

https://www.ad.nl/binnenland/squid-game-massaal-nagespeeld-op-de-basisschool-ouders-realiseren-zich-niet-wat-de-impact-is~a401b167/

Met vriendelijke groeten,

Huizingateam


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl