weeknieuws 28febr-4maart

Zondag 27 februari 2022

Beste ouders,

Hopelijk heeft u en uw kind een fijne vakantie gehad. Vanaf maandag gelden er geen coronamaatregelen binnen de school. Ouders zijn weer welkom in de school. We vinden dit fijn maar hebben ook gemerkt dat voor de rust in de school, zeker in de ochtend het fijn is als er alleen ouders van groep 1-2 in de school zijn. Mocht u iets willen doorgeven aan de leerkracht doe dit dan via de chat van de schoolpraatapp. Wilt u toch naar binnen, vraag dit dan even aan de teamleden die buiten staan.

Brengen in de ochtend

• De kinderen van de groepen 1/2 mogen naar de klas worden gebracht.
  • De kinderen van de groepen 3 t/m 8 gaan zelf naar de klassen.

Bij de spelinloop of bij andere activiteiten bent u van harte welkom in de klassen.

Ophalen bij het hek

Aan het einde van de schooldag kunnen de kinderen van groep 1/2 weer gewoon in de klas opgehaald worden.

De kinderen van de groepen 3 t/m 8 lopen naar hun vaste plek op het schoolplein en ouders wachten buiten het hek. Wij merken dat dit voor meer overzicht en rust zorgt aan het einde van de dag voor de kinderen en leerkrachten.

Controle leerplicht

Maandag 28 februari komt de leerplicht controleren of alle kinderen op tijd op school zijn. Veel kinderen zijn ook om 8.30u maar we merken ook dat er een vaste groep kinderen is die hier moeite mee heeft. We vragen speciaal aan deze ouders om in de ochtend 5min eerder te vertrekken. Zeker met het minder bereikbaar zijn van de school is het belangrijk om op tijd te vertrekken.

Boekenmarkt

De school heeft een opschoning gedaan van de bibliotheek binnenkort is er een boekenmarkt.

Schoolfotograaf

Net als elke jaar gaan de kinderen 3 maart op de foto. Alleen van de broertjes en zusjes die op school zitten wordt een samen foto gemaakt.

Ouderbijeenkomst 4 maart

In april doen we met de school mee aan het project:  Kriebels in je buik. Het is een project over relationele en seksuele vorming. Een onderwerp wat we als school ook verplicht zijn om te behandelen op school (kerndoel 38 SLO). Waarom vinden wij het belangrijk:

• Kinderen komen hoe dan ook in aanraking met seksualiteit.
  • Kinderen hebben recht op de juiste informatie.
  • Geef het woorden, zodat kinderen weten dat het oké is om over te praten.
  • Werken aan weerbaarheid, respect, zelfvertrouwen!

We doen dit natuurlijk in elke groep op het juiste niveau. We sluiten aan bij de behoefte en ontwikkeling van kinderen.

Les over relaties en seksualiteit in groep 1 & 2 - YouTube

Het team heeft hierin een scholing gehad van de GGD. We willen graag de ouders informeren en het gesprek aangaan over het project. 4 maart geeft Sjoukje Mos van de GGD een korte presentatie. Tevens gaan we met twee gastspreker van de Turkse –en Marokkaanse gemeenschap in gesprek over het project en is er mogelijkheid om vragen te stellen.

Vrijdag 4 maart Kleuters om 12.00u uit. Leerkrachten hebben scholing startblokken.

Schoolfruit

Peer, appel en sinaasappel.

3 maart                            schoolfotograaf

4 maart                            ouderbijeenkomst (8.30u) over programma: Kriebels                                            in je buik

4 maart                            kleuters om 12.00u vrij

16 maart                          studiedag, kinderen vrij