Waterschool en gezonde school

Vrijdag 31 augustus 2018

Beste ouders en kinderen,

Zoals jullie weten zijn we een gezonde school en vanaf dit jaar ook een waterschool. Waterschool betekent dat we alleen water drinken op school. Alle kinderen krijgen een eigen bidon. Er hoeven geen pakjes drinken of flesjes te worden meegenomen. De pakjes zullen ook niet gedronken en gaan weer terug mee naar huis

Helaas komen de waterbidons pas donderdag dus we willen iedereen vragen om tot die tijd een flesje water mee naar school te geven. Een bidon mag ook.

Er zullen ook allerlei activiteiten rond water plaatsvinden. Op 20 maart gaan we bijvoorbeeld lopen voor water.

Tussendoortje en lunch

De gezonde school gaan we dit jaar echt handhaven. Er wordt bij het tussendoortje fruit gegeten, geen koekjes, liga's, crackertjes, sultana's, muslibars of boterhammen. Bij de lunch eten we brood en we letten er ook op dat dit bruin is. Wanneer kinderen zich niet houden aan een gezonde lunch of tussendoortje dan gaat het tussendoortje of lunch weer mee naar huis. Op de website staat hierover meer informatie, in de schoolgids.

Traktaties

Een gezonde traktatie is:

• Fruit à fruitsalade, mandarijnenvisje, fruitspiesjes, bananenbootjes;
  • Groente à komkommerkrokodil, tomaten-ei paddenstoeltjes;
  • Rozijntjes;
  • Eierkoeken of ontbijtkoek;
  • Zoute popcorn;
  • Waterijsje (raketje of perenijs)

Ongezonde traktaties is:

• Chips;
  • Ijs (roomijs);
  • Chocola;
  • Snoep;
  • Luxe koeken

Ongezonde traktaties worden met de jarige teruggegeven. Breng u kind niet in verlegenheid door een ongezonde traktatie te geven. We zijn echt streng!

De leerkrachten willen graag ook een gezonde traktatie en doen met de kinderen mee.

Een gezonde groet,

Susan