Functies schoolpraatapp en groepsnieuws

Functies schoolpraatapp en groepsnieuws

Vrijdag 14 augustus 2020

werken met de groepsnieuws op de schoolpraatapp

Aankomend jaar wordt de groepsnieuws door alle groepen gebruikt. Het is daarom goed om de groep waarin uw kind aan te maken. 

 

Groepsnieuws

Hier vindt u het groepsnieuws van alle groepen. Om het groepsnieuws te ontvangen dient u zich voor de betreffende groep(en) aan te melden. U kunt ervoor kiezen alleen de groep(en) te volgen waarin uw kind(eren) zitten. Wilt u graag op de hoogte blijven van wat er in de andere groepen gebeurt? Ook dat kan. Het is mogelijk om ook de andere groepen te volgen.

 Aanmelden voor één of meerdere groepen:

Ga naar instellingen (bovenaan de pagina-rechts-symbool radar)>Kies uit de lijst de groep(en) waar u berichten over wilt ontvangen. Vul uw naam in en daarna uw relatie tot de leerling. Vul het wachtwoord in. > druk op opslaan. Doe dit voor alle groepen die u wilt volgen. Het wachtwoord voor elke groep is Huizingaschool.

Kalender

Hierin staan alle belangrijke data die voor u van belang zijn. De kalender zal straks ook op de website zichtbaar zijn. De kalender (of een deel ervan) kunt u , indien gewenst, ook aan uw eigen digitale agenda toevoegen. Klink hiervoor bovenaan de pagina op de downloadknop.

Absentie doorgeven

Bij de absentiemelder kunt u een absentiemelden. Kies de groep waarin u kind zit en vul de informatie in. De school en leerkracht wordt via een e-mail gelijk op hoogte gesteld.

Aanmelden e-mail

Meestal volstaat de schoolpraat-app. Maar soms is het handig/noodzakelijk om met u via de mail te communiceren. Bijvoorbeeld om bestanden uit te wisselen en/of huiswerk op te sturen. Hiervoor hebben wij uw mailadres nodig. Met de ingebruikname van schoolpraat hebben wij uw mailadres (het hoofdaccount) uit parnasyss geïmporteerd in schoolpraat.

Klopt dit mailadres? Dan hoeft u verder niets te doen.

Weet u niet zeker of wij het juiste e-mailadres van u hebben, of heeft u sinds kort een ander mailadres of wilt u graag een tweede e- mailadres opgeven? Dan kan dat via dit onderdeel.

U kunt zich aanmelden door de lege velden in te vullen. Daarna hoeft u alleen nog een vinkje te zetten bij de groep(en) waarin uw kind(eren) zit(ten).

 

Groet Susan

 


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl