Informatie m.b.t. de schooltuinen voor groep 6!

Donderdag 18 april 2019

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De schooltuinen voor groep zijn gestart en dit jaar gaat uw dochter of zoon aan het werk op de tuin. De leerlingen gaan een half jaar lang verschillende groenten, kruiden en bloemen kweken. Op deze manier leren ze vanuit een praktijksituatie over de teelt van gewassen en alles wat daarmee samenhangt.

Uw kind gaat wekelijks op donderdag op een vast tijdstip naar de tuin. Op de tuin krijgen de leerlingen instructies. Vervolgens gaat elke leerling aan het werk in zijn/haar eigen tuintje.

Tot de zomervakantie wordt er iedere week een ander gewas gezaaid of geplant

TIPS:

De leerlingen werken met scherpe gereedschappen op de tuin. Het is daarom belangrijk dat ze stevige schoenen of laarzen dragen op de tuin.

Geef deze aan uw kind mee op de dag dat ze naar de schooltuinen gaan!
Bij het werken op de tuin kunnen kleren vies worden. Het is daarom te adviseren om op de schooltuindag geen nieuwe, nette kleren aan te trekken.

Leerkrachten van Unit 5/6