Afscheidsbrief Bnar

Donderdag 11 juli 2019

Lieve kinderen en beste ouders/verzorgers,

Zoals jullie hebben vernomen verlaat ik de Huizingaschool. Na de zomervakantie ga ik een nieuw avontuur aan op een andere school binnen de stichting. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik toe ben aan deze stap. Ik heb een nieuwe omgeving nodig om mezelf als leraar en als mens verder te kunnen ontwikkelen en daar heb ik een bewuste keus in gemaakt.

Ik heb hier een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant heb ik veel zin in een nieuwe periode, maar aan de andere kant ga ik de iedereen op deze school ontzettend hard missen. Uiteraard ook alle ouders waar ik altijd op een mooie manier mee heb mogen samenwerken. Ik wil u bedanken voor jullie steun, jullie vertrouwen en openheid naar mij!

Lieve kinderen,

Ik kan niet in 1 of 2 alinea’s beschrijven hoe ik over jullie denk en dat het best emotioneel is afscheid van jullie te nemen. Het liefst haal ik alle mooie momenten even terug in gedachte, maar dat is best moeilijk. Hier een kort verhaaltje voor mijn mooiste jaren uit het onderwijs:

In de jaren dat ik hier was, heb ik mogen ontdekken hoe uniek (dus bijzonder) ieder van jullie is. Ik heb meegemaakt hoe mooi en leuk het is om met jullie samen te mogen werken.  Ik heb jullie mogen behandelen, zoals ik mijn eigen nichtjes en neefjes mag behandelen, met als doel jullie tot leren te laten komen op school en ernaast. Soms waren we blij en soms waren we boos op elkaar. Dat moet kunnen in het leven. Als we maar samen verder kunnen gaan. Ik ben uiteindelijk erg blij en trots dat ik met jullie heb mogen samenwerken. Inmiddels weten jullie allemaal wie meester Banaan is en weten jullie allemaal hoe we met elkaar om kunnen gaan.

Ik wil jullie uit het diepste van mijn hart bedanken voor al jullie vertrouwen in mij, maar ook voor alle leuke, lieve, verdrietige, boze, enthousiaste, grappige en leergierige gezichten. Jullie hebben van mij een betere leerkracht gemaakt en mij vaak laten nadenken over hoe ik mezelf kan verbeteren als leraar en als mens. Daar waren jullie hartstikke sterk in. Ik ga jullie het meest missen van alles wat met de Huizingaschool te maken heeft.

Ik wens jullie heel veel liefde, geluk en veel leermomenten in het onderwijs en in het leven. Ik wens dat jullie goed op elkaar blijven letten en goed voor jezelf en je omgeving gaan zorgen. Ik hoop dat al die mooie karakters samengaan en dat jullie elkaar sterker kunnen maken. Ik wens dat jullie altijd lief kunnen doen tegen elkaar.

Zorg ervoor dat je jezelf durft te blijven en zorg ervoor dat je streng bent voor je zelf als het om leren gaat. Blijf lachen en stralen, iedere dag.

Uit het oog, maar nooit uit het hart. Dit betekent, dat ik jullie nooit ga vergeten.

Doei lieve kinderen!

Groetjes,