groep 8 thuiswerken

Vrijdag 3 april 2020

Lieve ouders van groep 8

De derde week van het thuiswerken is alweer voorbij.  We hebben veel gesprekken met de kinderen en ze verlangen weer om naar school te gaan, wij ook. We missen zelfs de ruzies in de tweede pauze tijdens het voetbal, nou ja een heel klein beetje dan ;). Gister hebben de kinderen spannend nieuws gehad over de plaatsing op het vervolgonderwijs. Via de chat hebben we dit met elkaar gedeeld. De meeste kinderen waren blij.

Elke dag starten we om 9 uur. Het is belangrijk dat we gezamelijk starten, voor de structuur maar ook voor het samendelen en het groepsgevoel. Het is tenslotte hun laatste jaar op de basisschool. De instructies worden ook om 9 uur gedaan. We eindigen rond 14:00 uur. We zijn ontzettend trots hoe de kinderen het doen, het is niet makkelijk om het laatste jaar op deze manier voor langere tijd door te brengen. Maar de meeste kinderen lukt het om zich te motiveren, op te staan en te werken, soms in het bijzijn van luidruchtige broertjes en zusjes. Petje af!!! Vandaag hebben we het gehad over discipline, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, eigen verantwoordelijkheid, concentratie en uiteindelijk vertrouwen erin hebben dat het goed komt en dat je het kan. Allemaal vaardigheden die ze nodig hebben straks op het voortgezet onderwijs en waar ze nu enorm mee aan het oefenen zijn.

Ga zo door kunnen wij alleen maar zeggen! Zorg goed voor elkaar, geniet van het weekend en het mooie weer ( op afstand )

Groeten van ons van groep 8