weeknieuws 6-9 april

weeknieuws 6-9 april

Maandag 6 april 2020

Beste ouders/verzorgers,

Hopelijk heeft u en de kinderen genoten van het heerlijke weer dit weekend. Ook al zijn het spannende tijden en is het niet eenvoudig met alle restricties het blijft voor de gezondheid ook belangrijk om af en toe even buiten te komen. We hebben de vitamienen en ontspanning hard nodig. 

We hebben deze week een korte week, met een lang weekend. De kinderen zijn vrijdag (goede vrijdag) en volgende week maandag (2e paasdag) vrij. De kinderen krijgen op die dagen geen werk van school.

Het is ook belangrijk voor kinderen om te ontspannen. Niet achter het beeldschrem maar door andere dingen te doen.  Net als voor u zijn het onrustige tijden. Het is belangrijk om te ontspannen en leuke dingen te doen. We horen dat heel veel ouders dit ook met hun kinderen doen. We waarderen de steun die u geeft enorm. Het gaat in deze tijd niet alleen om schoolprestaties maar juist om ervoor elkaar te zijn en ontsapnning te zoeken. Leg uzelf ook niet te veel druk op. We weten dat het niet eenvoudig is om kinderen te ondersteunen bij het schoolwerk. Daarnaast heeft u ook nog andere taken die u aandacht vragen. Door het ministerie is hiervoor een speciale website https://ouders.lesopafstand.nl 

Als dit allemaal afgelopen is, is de mentale gezondheid van de kinderen veel belangrijker dan hun academisch niveau. Hoe zij zich nu voelen zal hen veel langer bijblijven dan wat ze precies hebben gedaan aan oefeningen. Maak ruimte voor 'hoe gaan we met elkaar om?' en 'hoe gaat het met jou vandaag?', ook voor uzelf. In het onderwijs is 'kennis en vaardigheden' slechts 33% van het geheel. 'wie ben ik (persoonsvorming)' en 'hoe ga ik om met anderen (socialisatie)' zijn even belangrijk en verdienen minstens evenveel aandacht.

Een zorgzame groet Huizingateam

 


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl