Ons onderwijs

Op de Huizingaschool hebben wij ons als doel gesteld om al onze leerlingen te ondersteunen in hun ontwikkeling tot volwassenen. Volwassenen die goede, verantwoorde keuzes maken en om kunnen gaan met de vrijheid die hen wordt geboden. Volwassenen die zichzelf optimaal ontwikkelen en later samen een maatschappij zullen vormen.

Om uit te kunnen groeien tot zulke volwassenen moeten kinderen zichzelf leren kennen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Welke keuzes kan ik maken om te worden wie ik wil zijn? Wat zijn de gevolgen van mijn keuzes? Voor anderen, voor mezelf en voor de omgeving? Welke kennis en vaardigheden heb ik nodig om de wereld vol vertrouwen in te stappen? Om onze leerlingen hierin te begeleiden, willen wij hen het beste onderwijs geven dat wij kunnen bieden.

De Huizingaschool is een middelgrote school en heeft ongeveer 220 leerlingen. De school bestaat uit 3 voorschoolgroepen (onder verantwoordelijkheid van de welzijnsorganisatie Impuls) en 12 groepen:

• groepen 1/2A, 1/2B en 1/2C
  • groep 3A en 3B