weeknieuws 7-11 sept

Zondag 6 september 2020

Beste ouders,

De eerste drie weken zijn voorbij gevlogen en het is jammer dat de ouders niet in de school mogen. Als je in de school komt voel je een rust en een fijne werksfeer. In alle groepen wordt hard gewerkt. In de ochtend vooral aan groepsvorming, taal en rekenen en in de middag aan andere vakken.

De lessen van groep 7 bij de RuParé waren een groot succes. Het was voor de kinderen en leerkrachten hard werken maar de meeste kwamen met een voldaan gevoel thuis. Helaas waren er ook zieken bij het team van de dodehoek lessen. Hierdoor kon de vrachtwagen niet komen. In het najaar gaan we nog een poging doen.

Verwachtingsgesprekken

De verwachtingsgesprekken zijn gestart. Fijn dat veel ouders en kinderen naar de gesprekken komen. Jammer dat een aantal ouders zonder bericht niet komen. We spreken graag alle ouders en kinderen.

Leerkrachten ziek

Al is het nog geen winter toch zijn er al veel zieken zowel bij kinderen als leerkrachten. Daarnaast moeten leerkrachten worden getest op corona waardoor ze een aantal dagen geen les kunnen geven. Net als vorig jaar zullen we bij de 1e dag ziek niet vervangen en blijven de kinderen thuis. Voor de tweede of volgende dagen gaan we opzoek naar vervanging. We merken dat goede vervanging buiten het team niet altijd lukt. We hebben er daarom voor gekozen om te rouleren met het team wanneer een leerkracht langere tijd ziek is. Hierdoor kan het dus zijn dat uw kind thuis moet blijven ondanks dat de leerkracht niet ziek is. De leerkracht wordt dan ingezet voor een groep waarvan de leerkracht meerdere dagen ziek is. Hierdoor voorkomen we dat één groep een langere tijd geen onderwijs krijgt.

Aankomende week staan in het teken van de verwachtingsgesprekken.

Er zijn geen bijzonderheden. Groep 8 gaat woensdag op kamp.

Alle ouders en kinderen een mooie week.

Lieve groet Huizingateam