weeknieuws 6-10september

Zondag 5 september 2021

Beste ouders

We zijn alweer in de derde week. Complimenten voor de kinderen en het team hoe fijn er wordt gewerkt. Op school heerst een fijne sfeer. Het is er rustig en door de kinderen wordt goed gewerkt. Op het schoolplein en in school zijn weinig opstootjes en de kinderen werken in veel gevallen fijn samen.

Startgesprekken en halve dagen

We hebben er dit jaar voor gekozen om uitgebreide startgesprekken te voeren. We vinden het als team belangrijk om juist in het begin van het jaar alle ouders intensief te spreken. Door corona is dat afgelopen jaren minder geweest. We willen een goede band met de ouders hebben. In de startgesprekken lopen we een paar administratieve zaken door en maken we kennis met elkaar. We willen ouders met een stadspas vragen om deze mee te nemen. Met de stadspas kan de ouderbijdrage worden betaald maar krijgt een kind ook op allerlei zaken korting.

Het is mooi weer deze week waardoor de kinderen extra van de zon kunnen genieten, die er deze zomer weinig was in Nederland. Goed om lekker met de kinderen buiten te zijn.

Bij het kennismaken gaat het niet alleen om algemene zaken maar juist ook om verwachtingen. We zullen hiervoor ook in het gesprek de tijd nemen.

Aantal uren per jaar

Door een aantal ouders is gevraagd of de school wel voldoende uren maakt nu de kinderen aankomende week maar halve dagen naar school gaan. Een school is verplicht elk jaar 940u te maken. Op de Huizingaschool gaan de kinderen standaard meer uren naar school. Dit jaar gaan de kinderen 989u naar school.

Leerkrachten ziek

Al is het nog geen winter toch zijn er al zieken zowel bij kinderen als leerkrachten. Net als vorig jaar zullen we bij de 1e dag niet vervangen en blijven de kinderen thuis. Voor de tweede of volgende dagen gaan we opzoek naar vervanging. We merken dat goede vervanging buiten het team niet altijd lukt. We hebben er daarom voor gekozen om te rouleren met het team wanneer een leerkracht langere tijd ziek is. Hierdoor kan het dus zijn dat uw kind thuis moet blijven ondanks dat de leerkracht niet ziek is. De leerkracht wordt dan ingezet voor een groep waarvan de leerkracht meerdere dagen ziek is. Hierdoor voorkomen we dat één groep een langere tijd geen onderwijs krijgt.

Brugfunctionaris Fatima Aitja

Juf Fatima gaat dit jaar de rol als brugfunctionaris op zich nemen. U kunt Fatima benaderen wanneer er speciale vragen zijn. Fatima en Susan gaan dit jaar op woensdag tussen 8.30u-9.00u ouders uitnodigen voor de koffie/thee. We doen dit in kleine groepen. Hierdoor kunnen we alle ouders spreken en weten we wat er leeft. Hier binnenkort meer over.

Aankomende week

Maandag 6 september alle kinderen om 12.00u uit en startgesprekken

Dinsdag 7 september alle kinderen om 12.00u uit en startgesprekken

Woensdag 8 september STUDIEDAG kinderen hele dag vrijdag

Donderdag 9 september alle kinderen om 12.00u uit en startgesprekken

Vrijdag 10 september alle kinderen om 12.00u uit en startgesprekken

• Vrijdag 24 september kinderen om 12.00u uit
  • Woensdag 6 oktober studiedag kinderen om vrij
  • Donderdag 7 oktober start kinderboeken week tot 16 oktober
  • Maandag 18 oktober t/m 22 oktober Herfstvakantie

Alle ouders en kinderen een mooie week.

Frisse groet Huizingateam