Succesverhaal!

Dinsdag 7 februari 2017

Oumaima (groep 8), een voorbeeld voor alle leerlingen! Graag willen wij een succesverhaal met delen. Toen wij de toetsresultaten van Oumaima zagen, waren wij zeer verbaasd. Zij bleek op de belangrijkste toetsen (Rekenen en Begrijpend Lezen) ineens enorm te zijn gegroeid! Nadat wij haar uitgebreid hadden laten weten hoe blij wij hiervan werden en haar ontzettend veel complimenten hebben gegeven, hebben wij haar gevraagd hoe zij dit had gedaan. Oumaima was heel eerlijk en vertelde dat haar ouders best een beetje geschrokken waren van haar resultaten eerder dit schooljaar. Zij waren boos op haar en hebben haar gezegd dat Oumaima’s niveau hoger is dan haar resultaten lieten zien. Zij hebben tegen haar gezegd dat zij heel erg hard moest gaan studeren en dat zij van haar verwachtten dat Oumaima haar resultaten zou verbeteren. Oumaima vertelde ons dat zij dit natuurlijk niet leuk vond, maar dat zij wel begreep dat dit nodig was. Maar hoe is Oumaima er nu in geslaagd om haar resultaten zo te verbeteren? Wij stonden versteld van wat zij had bedacht! Oumaima is op Youtube filmpjes gaan opzoeken van de dingen die zij niet goed begreep en is die filmpjes net zo vaak gaan bekijken tot zij het wèl begreep. Vervolgens is zij op internet oefeningen gaan zoeken om op die manier te controleren of zij het ook wel ècht begreep. Wij hebben ontzettend veel respect en bewondering voor deze superslimme manier van leren die Oumaima heeft bedacht! Zij is hiermee wat ons betreft een voorbeeld voor alle leerlingen! Dus als je van jezelf vindt dat je betere resultaten kunt halen en je wilt dit ook echt, doe dan hetzelfde als Oumaima heeft gedaan. En als je niet zo goed weet hoe je dit precies moet aanpakken, dan is zij vast bereid om je hierbij een beetje te helpen. Oumaima, je bent een kanjer! (En ouders van Oumaima, wat fantastisch dat u zo in uw dochter gelooft en haar hebt gesteund om dit resultaat te behalen!!)