weeknieuws 26-30 september

weeknieuws 26-30 september

Maandag 26 september 2022

Beste ouders 

We hadden een week met veel zieken. De teller stond vrijdag op acht en ook deze maandag zijn we gestart met drie zieken. Er heerst griep en corona. Complimenten voor het team hoe ze het samen hebben opgepakt. We hebben maar drie klassen deze week thuis gelaten voor een dag. Ook dank voor de medewerking van ouders. Hopelijk hebben we de piek gehad al moet de winter nog echt komen.

Veel ouders hebben het formulier over de ouderbijdrage ingeleverd. Mocht u dit nog niet hebben gedaan geef deze dan af bij de leerkracht. De school krijgt dan snel inzicht.

Schoolfruit

De kinderen krijgen deze week meloen, pruimen en appel. Dank aan de moeders die elke week helpen bij het fruit klaarmaken.

Aankomende week

Het is de week tegen pesten. 

Grapje! Moet toch kunnen?!

De slogan van de Week Tegen Pesten 2022.

Het maken van grapjes begint vaak klein. Het gaat dan om opmerkingen die we niet meteen pesten noemen, maar wel een onveilig of vervelend gevoel geven. Dit wordt micro-agressie genoemd. “Op het moment zelf lijken microagressies misschien klein of onbeduidend, maar ze stapelen zich op en kunnen mensen het gevoel geven dat ze er niet bij horen. Het is alsof iemand je keer op keer hard en op dezelfde plek in je arm prikt. Eén prik doet misschien niet zo’n pijn. Maar na verloop van tijd raakt die plek gekneusd, en doet elke prik meer pijn dan de vorige.Op deze manier kunnen grappen uitdraaien op pesten.

Het is dus heel belangrijk om kinderen en jongeren te leren wat de positieve, maar ook negatieve impact van grappen kan zijn. Het gaat over hoe gaan we met elkaar om en wat vinden we wel en niet acceptabel.

Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat. Een groep waarin lachen en plezier hebben zorgt voor verbinding en betrokkenheid en een positieve norm zet. Door mee te doen aan de Week Tegen Pesten, maken we een goede start in het nieuwe schooljaar waarin we met elkaar zorgen voor een fijne en veilige school.

Het is fijn wanneer u thuis hierover ook praat met uw kind. 

Vrijdag 30 september heeft het team een teamuitje en zijn de kinderen om 12.15u uit.

 Programma

  • Vrijdag 30 september kinderen om 12.15u uit
  • Woensdag 5 oktober studiedag kinderen om vrij
  • Donderdag 6 oktober start kinderboeken week tot 16 oktober
  • Maandag 21 oktober t/m 22 oktober Herfstvakantie

 

 Alle ouders en kinderen een mooie week.

 

Frisse groet Huizingateam

 


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl