weeknieuws 3-7 oktober

weeknieuws 3-7 oktober

Zondag 2 oktober 2022

Beste ouders. 

Het was een natte week, fijn voor de nieuwe planten. We zijn ook blij te merken dat er weinig vuil op het schoolplein blijft liggen. We houden het plein samen schoon, ook als je iets ziet liggen wat niet van jou is. 

Er waren afgelopen week nog veel zieken. We proberen dit op te vangen maar helaas waren er deze week ook twee groepen een dag thuis. Voor nu zijn alle leerkrachten er maandag weer. We merken dat niet alle ouders in de ochtend kijken in de schoolpraatapp. We willen u vragen dit elke ochtend te doen. We krijgen nl. ook ziekmeldingen in de ochtend en dan laten we de groep thuis. 

Kinderboekenweek 6 – 16 oktober GI GA GROEN

De jaarlijks terugkerende Kinderboekenweek is een perfecte tijd om extra bezig te zijn met boeken en (voor)lezen. De Kinderboekenweek 2022 staat helemaal in het teken van de natuur. Neem uw kind aankomende week mee naar de bibliotheek ook hier is veel te doen rond de kinderboekenweek.

Zo belangrijk is voorlezen voor jonge kinderen

Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Het voorlezen is ook een moment van rust en aandacht. Ook kun je aan de hand van het verhaal en de vragen die je stelt, ontdekken wat je kind bezighoudt. Daar kun jij weer mooi op inspelen door boeken te zoeken die daarover gaan. Het tegenkomen van herkenbare situaties in boeken geeft houvast, bijvoorbeeld als het verhaaltje gaat over een kind dat ook bang is in het donker. Of als een simpele en dagelijks voorkomende activiteit wordt besproken, zoals tandenpoetsen voor het slapengaan.

Schoolfruit

De kinderen krijgen deze week dinsdag, donderdag en vrijdag fruit. Ze krijgen meloen, peer en appel. Dank aan de moeders die elke week helpen bij het fruit klaarmaken.

Aankomende week

Maandag 3 oktober

8.30u Themaochtend over pesten. Er wordt een presentatie gegeven over pesten en rollen die leerlingen hebben bij het pesten. We gaan ook samen met elkaar in gesprek. 

Dinsdag 4 oktober

8.30u Themaochtend voor de ouders van peuters en kleuters. In de ochtend gaat het over opvoeden van jonge kinderen, waar loop je tegen aan en wat kan hierbij helpen. 

Woensdag 5 oktober

STUDIEDAG kinderen vrij.

Dag van de leraar!

De kinderen zijn vrij omdat het team een studiedag heeft met alle scholen van Stichting Westelijke Tuinsteden. We hebben deze studiedag in de Meervaart. Het is ook de dag van de leerkracht.

Een leuk idee om met uw kind op deze dag iets speciaals voor de leerkracht te laten maken en dit donderdag mee te nemen.

Donderdag 6 oktober

Start van de Kinderboekenweek. We starten deze dag gezamenlijk in de hal. Het team zal verkleed zijn en de kinderen mogen ook verkleed. Ze mogen iets met groen of natuur aantrekken.

 Programma

  • Woensdag 5 oktober studiedag kinderen om vrij
  • Donderdag 6 oktober start kinderboeken week tot 16 oktober
  • Maandag 17 oktober t/m 21 oktober Herfstvakantie

Allen een fijne week!

Groet Huizingateam


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl