Weeknieuws 6-10 maart

Weeknieuws 6-10 maart

Zondag 5 maart 2023

Beste ouders en kinderen, 

Hopelijk heeft u genoten van een heerlijke week. De temperaturen waren fris en de zon scheen voldoende om genoeg vitamine D aan te maken. Kinderen goed uitgerust en vol energie om te starten. Om de energie vast te houden willen we u vragen om kinderen op tijd naar bed te brengen/sturen. Veel kinderen krijgen voldoende slaap, bij een kleine groep merken we ook op dat kinderen te moe zijn omdat ze te laat naar bed gaan. Nogmaals willen wij de tip geven om mobiele telefoons niet mee naar bed te laten nemen.

Benefiet actie

Er is in totaal €1830,- opgehaald. We hebben het geld overgemaakt naar Giro 555 en Islamitische Stichting Nederland/AFAD. Nogmaals dank voor de donaties en aangeboden hulp.

Naschoolse activiteiten in de wijk

Voor de kinderen van groep 5-8 starten aankomende week de naschoolse activiteiten. Er is genoeg te doen, zie speciaal bericht. Heeft u uw kind nog niet opgegeven, dit kan nog steeds (hele week).

Schoolfruit en ontbijt

Het ontbijt loopt gewoon door.

Schoolfruit is er ook alleen niet voor maandag.

21 april Suikerfeest

We geven deze dag de kinderen vrij omdat veel kinderen die dag SUIKERFEEST vieren.

Mocht het voor u problemen geven wilt u dit dan aangeven.

Dinsdag 7 maart

Bijeenkomst meertaligheid bij kinderen jonge kind

Spreken jullie thuis Nederlands, Turks of Arabisch? Marokkaans of Berbers? Tigrinya of Portugees? Of een andere taal? Of meerdere tegelijk? Weet je soms ook niet:

- Wat het beste is voor je kind?

- Wanneer je je kind Nederlands leert?

- Of je je kind Nederlands moet leren als je het zelf niet goed spreekt?

- In welke taal je het beste kunt voorlezen?

- Of je oorspronkelijke cultuur verloren gaat wanneer je Nederlands leert?

Veel ouders van onze school zitten met deze en meer vragen over taal en cultuur. Dat is heel logisch, want op school hebben we een mix van verschillende culturen en talen. 

Dinsdag 7 maart om 8:30 uur gaan we hierover met elkaar in gesprek, samen met een meertaligheidsspecialist. Kom naar de Flexkamer en praat met ons mee. Jullie vragen en inbreng zullen zeer waardevol zijn. Vind je het spannend omdat je geen of nauwelijks Nederlands spreekt? Geen zorgen! En kom juist! We helpen elkaar om het te begrijpen. We zien jullie graag dan, de koffie en thee staan klaar.                                         Groetjes, juf Soumia en juf Charlotte.

Woensdag 8 maart

Schoolvoetbal

Ook dit jaar doen we mee aan schoolvoetbal. De meiden en jongens hebben er zin in. Heel veel succes op mooie en sportieve wedstrijden.

Donderdag 9 maart

SCHOOLFOTOGRAAF

Op  donderdag gaan de kinderen op de foto. Alleen de broers en zussen die op school zitten gaan samen op de foto. Kinderen die er niet zijn, de fotograaf komt nog een keer.

 

Planning

9 mrt – Schoolfotograaf

17 mrt - kleuter 12.15u uit

21 mrt – buitenlesdag

22 mrt – studiedag

23 mrt – Start Ramadan

10 april – 2e Paasdag vrij

18-19 april – eindtoets

21 april – Suikerfeest – vrij

24 april – 5 mei - VAKANTIE

 

Een fijne week en een warme groet, 

 

Huizingateam 

 


Terug

Jacob Geelstraat 42

1065 VT Amsterdam

020 615 25 23

info@nullhuizingaschool.nl