Unit 5/6 Stadsschouwburg

Dinsdag 11 december 2018

Beste ouders/verzorger,

Aanstaande maandag 17 december zullen wij als unit in twee groepen een bezoek brengen aan de Stadschouwburg te Amsterdam.

Groep 6 zal om 08:30 uur direct vertrekken vanuit school. Kom op tijd!
Groep 5 zal om 11:00 uur vertrekken vanuit school.
Wij reizen met het openbaarvervoer.

Voor zowel groep 6 als 5 hebben wij één ouder nodig om te helpen bij dit uitstapje.
Het bezoek duurt +/- twee uur.
U kunt zich vanaf morgen aanmelden bij één van de leerkrachten van unit 5/6.
Mochten er niet genoeg ouders zijn die zich aanmelden, dan kan het uitstapje wegens veiligheidsredenen niet doorgaan.

Informatie:

Theaterkraken 5/6: Op school gaan de kinderen aan de slag met hun eigen familieverhalen, die van generatie op generatie verteld worden. De schouwburg, een rijksmonument, zit ook vol verhalen. Bijvoorbeeld over Vondel die het woord 'schouwburg' bedacht heeft en over politiehonden die samen in een toneelstuk speelden en over het schellinkje waar vroeger 'het tuig van de richel' huisde. Tijdens het bezoek aan de schouwburg vinden de leerlingen overal voorwerpen die te maken hebben met verhalen van vroeger en nu. Bij elk voorwerp hoort een verhaal, een opdracht en een dramawerkvorm. Al spelend ontdekken de leerlingen het theater en maken ze een eigen theaterverhaal.

Groet,

Unit 5/6