Bliksemstage groep 7

Maandag 28 januari 2019

Betreft: Bliksemstage van JINC

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Binnenkort gaat uw kind met zijn/haar klas op Bliksemstage. Tijdens een Bliksemstage (2,5 uur) gaan leerlingen bij een bedrijf kijken wat ze later kunnen worden. Ze krijgen uitleg over het bedrijf, een rondleiding en mogen een handje meehelpen.

Dit doen we zodat uw kind ziet welke beroepen er allemaal zijn, welke opleiding ze daarvoor nodig hebben en wat voor werk er bij hen past.

Hoe kunt u helpen?

Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd aan het denken worden gezet over hun studiekeuze. Als ouder kunt u helpen door na afloop van de Bliksemstage hier vragen over te stellen, bijvoorbeeld:

hoe is het geweest?

welke beroepen heb je gezien? Wat vond je daarvan?

wat zou je later zelf willen worden? En waarom?

weet je wat je daarvoor moet doen (opleiding, ervaring)?

hoe kan ik je hierbij helpen?

Bliksemstage wordt georganiseerd door JINC. Samen met scholen en bedrijven bereidt JINC jongeren voor op de arbeidsmarkt. Hierdoor weten de jongeren beter welke beroepen er zijn, wat je doet in die beroepen en leren ze vaardigheden die nodig zijn als ze gaan werken, bijvoorbeeld solliciteren. Meer weten over JINC en over hoe u kunt bijdragen? Kijk op www.jinc.nl.

Met vriendelijke groet,

Projectmedewerkers Bliksemstage