weeknieuws 10-14 februari

Zondag 9 februari 2020

Beste ouders,

De week is weer voorbij gevlogen met mooie en leerzame activiteiten voor de kinderen. Voor de leerkrachten was het ook een beetje spannend. Zij werden bezocht door externen voor de scholing ‘de kunst van het lesgeven’, om het lesgeven verder te verbeteren.

Rapporten

Afgelopen vrijdag hadden de rapporten meegegeven moeten worden. Helaas is dit niet gelukt. We zijn dit jaar afgestapt van de CITO-toetsen. We zijn gestart met de IEP-toetsen. Het invoeren van deze toetsen en afnemen nam meer tijd in beslag. Er zullen hierdoor ook aankomende week nog toetsen worden afgenomen. Het team heeft ervoor gekozen om wel de toetsen mee te nemen in de rapporten. Hierdoor worden de rapporten 28 februari meegegeven. De rapportgesprekken zullen wel 2 maart van start gaan.

Nieuw: rubriek nieuws van de kinderen

Elke week zullen kinderen een kleine bijdrage leveren aan de weeknieuws. Soms door de kinderen zelf geschreven en anders een klein bericht, deze week van de leerlingenraad.

Nieuws uit de Leerlingenraad                                               Vrijdag 7 februari

Leerlingen uit de raad die een toetsweek hebben gehad, vonden het leuk, soms was het moeilijk en moest erg goed worden nagedacht vergelijking tussen twee breuken bijvoorbeeld. Door het begrijpend lezen uit de toetsen hebben leerlingen ontdekt hoe leuk ze lezen vinden. Je moet het juiste boek of verhaal vinden en dan is het leuk.

De Leerlingenraad wil de Verkeersveiligheid van en naar school verbeteren en hun voorstel is om gebruik te maken van twee felgekleurde en poppen met vlaggetjes in de hand, zodat de kinderen veilig de Jacob Geelstraat kunnen oversteken. De Leerlingenraad heeft de poppen online gevonden op www.verkeersmaatje.nl voor €50 per stuk. De Leerlingenraad zoekt ouders die de poppen ´s ochtend en ´s middags willen neerzetten aan de straatkant.

Ouderbijdrage

De thermometer is bij een paar klassen deze week omhoog gegaan. Mocht u nog niets hebben betaald loop langs bij onze gastvrouw Zahra.

Dinsdag 11 februari

Groep 1 t/m 3 gaat naar het Muiderslot en vertrekt om 8.15u. Op tijd aanwezig 8.10u!!

Woensdag 12 februari STUDIEDAG KINDEREN VRIJ

Donderdag 13 februari

8.45u bijeenkomst voor ouders die willen helpen bij het lezen met kinderen.

Vrijdag 14 februari

Geen bijzonderheden